Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Caspar Wilbert Jozeph Baron de Weichs de Wenne

19-03-193414-05-2017

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • reactie 12
    Eveline Six

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Eveline - Hattem

    24 mei 2017

   • reactie 11
    Theo Bovens

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Theo - Maastricht

    23 mei 2017

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 10   |   niet OK
    Mevrouw de Weichs de Wenne, kinderen, kleinkinderen en verdere familie.
    Op de eerste plaats van harte gecondoleerd met dit ook voor ons zeer onverwachte overlijden van C.W.J. Baron de Weichs de Wenne. Met hem heeft niet alleen onze vereniging maar zeker ook het dorp Geijsteren en ver daarbuiten een markante persoonlijkheid verloren.
    Baron de Weichs de Wenne was vanaf de oprichting in 1995 lid van onze vereniging. De activiteiten van onze vereniging heeft hij altijd met veel interesse gevolgd. Bijzonder grote belangstelling had hij voor het bewaren van het aanwezige culturele erfgoed in de dorpen van de voormalige gemeente Meerlo-Wanssum en in het bijzonder in zijn geboortedorp Geijsteren. Dat blijkt onder meer uit de gedeeltelijke herbouw van het kasteel Geijsteren, waar hij zich jaren met veel enthousiasme voor heeft ingezet.
    Hij had een enorme kennis van de historie van de dorpen van de voormalige gemeente. Wij hebben als Heemkundevereniging meerdere keren hiervan mogen en kunnen profiteren. Zo zal Wilbert Baron de Weichs de Wenne dan ook voor ons in herinnering blijven.
    Wij wensen u mevrouw, kinderen, kleinkinderen en verdere familie heel veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.
    Het Bestuur van de Heemkundevereniging Meerlo-Wanssum,
    Jac. Janssen, voorzitter.
    Arnold Jacobs, secretaris.
    Arnold - Meerlo
    22 mei 2017

    Deel deze pagina:

   • Boom...
    reactie 9   |   niet OK

    Toen ik nog in mijn geliefde Geijsteren woonde liep ik heel graag met mijn hond richting het ven of de golfbaan en passeerde dan onderweg altijd deze prachtige oude boom. Standvastig, onwrikbaar, groot en al eeuwen verbonden met het landgoed. Ik heb hem stilletjes Wilbert gedoopt.
    Met grote dankbaarheid en trots denk ik terug aan mijn persoonlijke afscheid van Wilbert, precies een week voor zijn uitvaart. De dag met het LGOG was in alle opzichten buitengewoon, ik beschouw het als een eer dat ik in mijn presentatie over het kasteel samen met Wilbert een steentje mocht bijdragen aan deze laatste hoogtijdag.
    Roland en ik genoten ook enorm van jullie gastvrijheid, de avond tevoren. Met een gezellig etentje, ongedwongen gesprekken en Wilberts enthousiasme toen hij de drukproeven van het nieuwe boek over landgoederen liet zien met schitterende foto's van het mooie Geijsterse land. De volgende ochtend, ontbijt in de stralende zon, Wilbert die de krant las en een eitje pelde, alles zo gewoon als maar kon. Maar nu, nu is niets meer zoals het was....
    Dank, heel veel dank voor het ontzettend fijne contact.
    Judith, Joost, Patricia en Veronique, Roland en ik wensen jullie heel veel sterkte en steun aan elkaar. Wij hopen jullie gauw weer te zien. Veel liefs,
    Cynthia (Siefers-van Lijf) en Roland.


    Cynthia - Grunewald (Duitsland)
    21 mei 2017

    Deel deze pagina:

   • reactie 8
    Mientje Drissen

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Mientje - Broekhuizenvorst

    20 mei 2017

   • reactie 7
    Hennie van Rengs Rutten

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Hennie - Velden

    20 mei 2017

   • reactie 6
    Mariet van Hövell tot Westerflier

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Mariet - Beers N. Br.

    20 mei 2017

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 5   |   niet OK
    Beste familie,

    Vanuit mijn functie als accountmanager was ik tot voor kort de contactpersoon voor De Baron voor de zakelijke dienstverlening bij de Rabobank. Ik kijk terug op een heel fijne samenwerking. De Baron handelde uitermate integer, oprecht en hij kwam de gemaakte afspraken stipt na. Diverse keren hebben we elkaar ontmoet in het kantoor in de tuin van het landgoed. In de schaduw van de gigantische beukenboom is dit een bijzonder mooi plekje met uitzicht over de Maas. Alleen al hiervoor was het de moeite waarde om naar Geijsteren te komen. Het gesprek wat volgde kenmerkte zich door zakelijkheid met een sterk persoonlijk tintje. Bovendien kreeg ik altijd een aantal zeer wijze levenslessen mee. De Baron was vaak in staat om complexe zaken tot een simpele nuchterheid te relativeren. Het was een genot om samen in gesprek te zijn.
    In het bijzonder ben ik De Baron erkentelijke voor de handgeschreven brief die hij me vorig jaar stuurde ter gelegenheid van mijn 25-jarig dienstjubileum bij de Rabobank. De inhoud heeft me zeer geraakt en de mooie woorden zullen nog lang in mijn herinnering blijven.
    Tot slot wil ik de familie heel veel kracht en sterkte toewensen bij dit verlies. Een heel bijzonder mens is van ons heengegaan. Alle goede herinneringen blijven.
    Marc Duijf

    Marc - Koningslust
    19 mei 2017

    Deel deze pagina:

   • reactie 4
    Marianne Bouten-Schrooten

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Marianne - Horst.

    19 mei 2017

   • Grote dank
    reactie 3   |   niet OK
    Geachte mevrouw de Weichs de Wenne en kinderen,
    Uit de NRC vernam ik dat uw man, jullie vader, toch geheel onverwacht is overleden.
    Dat bericht doet mij verdriet.
    Voor onze verzekeringsmaatschappij "DAS Rechtsbijstand te A'dam" heeft uw man jarenlang als deskundige in het bijzonder in ruilverkavelingszaken in het zuiden des lands opgetreden. Voor zijn jarenlange deskundige inzet voor onze agrarische verzekerden zijn wij hem nog steeds zeer erkentelijk. Onze gesprekken waren altijd hartelijk en zakelijk, maar er kon ook altijd gelachen worden. Uw man heeft mij bovendien veel geleerd.
    Onze contacten maakten het des zo bijzonder omdat er in de tweede wereldoorlog nauwe banden waren geweest tussen mijn familie ( familie Harrie, Martin en Anneke Havens uit Vierlingsbeek) en zijn familie.
    Ik wens u en uw kinderen veel sterkte toe met het verwerken van dit enorme verlies
    Han van der Ploeg ( DAS Rechstbijstand A'dam)

    JMAH ( Han) - Bussum
    19 mei 2017

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.