Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Berend Boesenkool

03-04-195616-10-2020
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Berend "van de buizen" Boesenkool
    reactie 15   |   niet OK
    Samen met m'n broertje, geboren in 1957 en in dezelfde klas zittend met Berend's broertje Evert, zat ik, geboren in 1956, met Berend in de klas van de lagere school die stond aan het Kerkpad in Zuidwending/Ommelanderwijk. Wij zaten vaak een keertje in de buizen die als een soort van speelattribuut op het schoolplein stonden/lagen. Ik weet niet wanneer het (dominees) gezin Boesenkool zich vestigde in de gemeente en woonde in het huis dichtbij de kerk van Ommelanderwijk/Zuidwending. Ons gezin was niet zo kerkelijk gericht, dus gelukkig heb ik nooit "last" gehad van het feit dat Berend de zoon van een dominee was, wat maakt dat tenslotte ook uit! Heb Berend ná de lagere school aan het Kerkpad uit het oog verloren, maar herinner mij hem als een gemoedelijk jochie en hij had "iets", waardoor ik me hem herinner. De foto's van Berend op Memori zijn eigenlijk heel bekend voor me ondanks het feit dat we elkaar nooit meer hebben gezien.

    Wupke - Zuidwending
    12 oktober 2021

    Deel deze pagina:

   • Dag Berend
    reactie 14   |   niet OK
    Wat een mooie foto van jou op de kaart en bovenaan deze memori. Dat is precies hoe ik me jou herinner. Onze levens kruisten elkaar lang geleden in Loppersum. Ik verzorgde Bicho, Wietske’s pony, paste op Selma en Thomas en op jullie huis als jullie op vakantie waren. Ik herinner me onze dagelijkse praatjes, als ik Bicho ging voeren en jij een sjekkie stond te roken in de schuur. Je vrolijke gemopper in jullie blauwe keuken. Je politieke bevlogenheid en je vernieuwende ideeën voor het dorp, waar niet altijd iedereen even blij mee was. Je liefde en zorgzaamheid voor Selma en Thomas. En je eindeloze geduld met mij en mijn scheikunde en natuurkunde huiswerk.
    Voor mij was jullie gezin als een tweede thuis, waar ik altijd kon binnenlopen en gewoon even kon zijn. Dank daarvoor. Het heeft veel voor mij betekend.
    Veel sterkte voor Thomas, Selma, Wietske en iedereen die Berend nu helaas moet missen.

    Nienke - Den Haag
    28 november 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 13   |   niet OK
    Dag Berend-in-de-hemel,

    Ik ken je omdat we samen (met Ton, Liesbeth van Soest, de kerkelijke tak uit de Singelweg, ene Ben? en anderen) GroenLinks hebben opgericht. Nachten hebben we gepraat in kleine bruine kroegjes. Jij was, evenals Ton, Liesbeth en ik, van de PSP, van het gebroken geweertje. En we waren trots op onze speldjes van dat gebroken geweertje!
    Met GroenLinks gaat het prima, mensen met meer verstand van besturen hebben het overgenomen.

    Regien Bosman.

    Regien - Loppersum
    4 november 2020

    Deel deze pagina:

   • dag Berend, hoe is het met Berend?
    reactie 12   |   niet OK
    Zo begroette hij mij en Henk steevast. Dag Henk, hoe is het met Henk? Dag Nicolette, hoe is het met Nicolette? Berend was fractievoorzitter van GroenLinks Loppersum. Ik was toen fractie-assistent. En hij was stronteigenwijs. Maar kwam er ook mee weg, met zijn goedmoedige charme. Dag Berend, het ga je goed Berend.

    Nicolette - Loppersum
    1 november 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 11   |   niet OK
    Wat een schrik Berend. Had ik paar weken geleden na jaren lang niets van je gehoord te hebben een gezellig gesprekje met je op FB. Over onze motorliefde voor Engelse motoren .. en dat het altijd gezellig toeven was in jou schuur waar je altijd van alles aan het bedenken en maken was. We hadden altijd wat te buurten. We zouden snel weer wat bij praten. Dat zal niet meer gaan. Wat verdrietig.
    Ik wens je kinderen en Wietse veel sterkte toe.

    Carla - Visvliet
    31 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Bering – d’r uut komme, t is tied
    reactie 10   |   niet OK
    Bering, d’r uut komme, t is tied. Zo wekte ome Heine, onze werkbaas op camping de Roompot Berend voor de schoonmaakronde van 6 uur, ook wanneer het mijn beurt was. Ik leerde Berend in het werk daar kennen, we waren 17 en maakten wc’s schoon.
    We liepen er rond op klompen, in werkjackjes. We waren best wel vies, maar we voelden ons goed. ‘Rauwe champignons zijn beter dan vlees’, zei je. Ik geloofde dat niet echt, maar daar ging het niet om, het klonk stoer en het is inderdaad lekker.
    Je reed brommer met je linker hand, liet je trots zien. En in Zeeland praatte je met de benadrukte Groningse n op het eind. Met jou wilde ik wel optrekken.
    Altijd bleven we elkaar zien, met kleine en hele grote tussenpozen. Ook een paar keer langer tijd in Amsterdam; stage bij de NS en na je ‘cursus’ die je van Loppersum naar Almere deed verhuizen. Mijn geheugen is slecht. Ik weet dat we dingen samen deden, maar wat we bespraken weet ik niet meer. En dat is volgens mij niet zoveel geweest; daar ging het niet om.

    Diederick - Amsterdam
    29 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Vakantiefoto's van Olga
    reactie 9   |   niet OK

    Allemaal mooie momenten van vakanties!


    Olga - Enschede
    28 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Een stukje samen en een stukje apart
    reactie 8   |   niet OK

    Als kind waren we vaak op elkaar aangewezen, het regelmatige verhuizen viel Berend niet lichter dan de anderen maar zijn extraverte karakter hielp hem er vaak doorheen. Tijdens onze rumoerige tienerjaren gingen we zo zoetjesaan elk onze eigen weg. Die wegen leidden door het hele land maar in Loppersum was ik welkom tijdens mijn zwaarste periode.
    We zijn vaders en grootvaders geworden. Berend hield echt van kinderen, zijn eigen of die hem werden toevertrouwd konden allemaal rekenen op zijn aandacht.
    Midden in het leven trof het noodlot Berend en daarmee zijn naasten ongenadig. Er ontstond allengs afstand die er niet had moeten zijn. Nu we hier zijn aangeland houden we de mooie en gezellige herinneringen vast.
    Je was er en we hebben het gemerkt, Dag Berend


    Roel - Markenbinnen
    28 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Kleurrijke Berend
    reactie 7   |   niet OK
    Toen ik via Jenny het bericht kreeg over het overlijden van Berend kwamen er allerlei beelden in mij op over mijn neef Berend. We hebben tijdens ons leven weinig met elkaar gedeeld. De band was dat onze moeders zusters waren en we zagen elkaar vroeger bij familiebijeenkomsten en de reunie van de Dubbelboeren. Berend was een kleurrijke figuur, gemoedelijk, gezellig en sociaal mens.
    Als ik de bijdragen lees van de anderen die hem veel beter hebben gekend....dan herken ik dat toch, ondanks de afstand die er tussen ons was.
    Jan Arend Buxtorff, van Jopie en Bart en Berend en Fen.

    Jan Arend - Deventer
    28 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Samen behangen
    reactie 6   |   niet OK

    Dat was de eerste klus die Berend en ik samen geklaard hebben: het behangen van de kinderkamer voor Olga. (29-12-1997). Het ging goed, net als alle andere klussen erna.
    Daarna hebben we ook vele andere dingen gedaan zoals: uit eten gaan, fietsen, verjaardagen vieren, haarknippen, baard trimmen, vloer leggen, kast in elkaar zetten en naar de recycleboulevard. Goeie herinneringen!
    Minke.


    Minke - Leeuwarden
    26 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.