Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Bep Coers- Koerts

23-06-192915-04-2020
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Jetze
    reactie 10   |   niet OK
    Zo kwamen me af en toe met pa en ma langs voor wat gezelligheid we zouden binnen kort nog eens wat afspreken het is toch nog wel beetje raar dat je eer nu niet meer bent rust zacht bep

    Jetze - Oldeberkoop
    20 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Veel sterkte met dit grote verlies.
    reactie 9   |   niet OK
    Toen ik 10 jaar geleden lid werd van de ANBO, leerde ik Bep kennen op de bijeenkomsten die het bestuur organiseerde. Eerst in Harambe, later in de Appelhof. De ANBO veranderde in de O.S.O. en ook daar werd Bep lid van. Ze was elke maand aanwezig en reageerde altijd positief over elke presentatie. Ze genoot vooral van een muziekmiddag. Haar gezicht begon dan te stralen en elk lied dat ze kende, zong ze uit volle borst mee. In de zomermaanden gingen we ook koffie drinken in restaurants in de buurt. Ze zat dan vaak bij mij in de auto. We hadden dan interessante gesprekken, want ze had een heel brede belangstelling. Na de zomer zal ze niet meer aanwezig zijn . Wat zullen we Bep missen en nog vaak aan haar denken.
    Nogmaals veel sterkte, ook namens mijn vrouw.
    Harma en Wessel Oosterhof.

    Wessel en Harma - APPELSCHA
    20 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Mijn oprechte deelneming met het grote verlies.
    reactie 8   |   niet OK
    Bep heb ik heel lang gekend. Vooral met Koert hebben we memorabele tijden beleefd. Ze waren enorm gastvrij en gezellig. Ik en mijn overleden vrouw Truus waren graag geziene gasten wederzijds in onze omgeving.

    Rudi - Almere, Beursjeskruidstraat 3
    19 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 7   |   niet OK
    Beb was een lieve tante die een eigen mening had en waar je een leuk en goed gesprek mee kon hebben.
    Wij willen de familie de komende tijd veel kracht en sterkte toewensen van een lieve sterke vrouw

    Willie - Wilhelminaoord
    19 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 6   |   niet OK
    Lieve familie van Bep,
    Gecondoleerd met haar overlijden, ik heb vanmiddag afscheid genomen van Bep in de aula.
    Uit de verhalen van mijn moeder, telefoongesprekjes met Bep als ze informeerde naar de gezondheid van mijn moeder, bleek dat Bep een bijzonder krachtige vrouw was met warme belangstelling voor iedereen en dat ze veel doorzettingsvermogen had. Een voorbeeld voor velen.
    Ik wens jullie allemaal veel sterkte de komende tijd.

    Akkie Zeilstra, Ravenswoud

    Akkie - Ravenswoud
    18 april 2020

    Deel deze pagina:

   • reactie 5   |   niet OK
    Lieve tante Bep, die altijd rust is u volkomen gegund!
    Joke Koerts

    Joke - 1411 XH Naarden (Holland)
    17 april 2020

    Deel deze pagina:

   • reactie 4
    Martina Blaauwwiekel - de Vries

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Martina - Ravenswoud

    17 april 2020

   • reactie 3
    Elly Abbing

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Elly - Emmen

    17 april 2020

   • Lieve familie van Bep
    reactie 2   |   niet OK
    Ja, ik had het al in de krant gelezen, Bep is overleden. 91 jaar is ze geworden, wij, Fokko en ik, hebben haar leren kennen als de "moeder" van Stef en Willy, heel betrokken en altijd erg aanwezig. Wij wensen jullie voor nu en voor de komende tijd heel veel sterkte om dit verlies te dragen.
    Groeten voor de Familie van Fokko en Hilda van der Heide-Hoogeveen.

    Hilda - Hooghalen
    17 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Cliëntenraad Riemsoord dankt en herinnert Bep Coers
    reactie 1   |   niet OK
    Ongeveer 5 jaar geleden ben ik voorzitter geworden van de Cliëntenraad van Riemsoord. Onze Bep was toen al jaren lid van die Cliëntenraad. Ze is indertijd binnengehaald door de toenmalige locatie manager Andries Otter. Dat was voor haar een hele stap geweest, omdat Bep zelf twijfels had of ze dat wel kon gezien haar handicap. Welnu, die twijfels waren volstrekt onterecht. Bep nam de tijd om haar punten te maken en het was verstandig om goed te luisteren wat ze te vertellen had, want haar opmerkingen en vragen sneden hout. Ze is Andries Otter altijd dankbaar geweest voor de uitnodiging en het duwtje wat hij haar gegeven heeft. Afgelopen jaar heeft ze afscheid genomen van die cliëntenraad. En nadien hebben we persoonlijk contact gehouden.

    Bep heb ik leren kennen als een zeer betrokken vrouw die nog midden in het leven stond en die oog had voor de noden van haar medemensen. Ze had een duidelijke mening en ze liet zich het kaas niet van haar brood eten. Ze genoot van het leven. Dit hebben we ook gemerkt toen er een bijeenkomst was van de cliëntenraad in Haulerwijk. Daar werd toen de vloer gegeven om een dansje te maken. Wie stond er als eerste op de dans vloer: Bep! Ze straalde en moest daar later meisjes-achtig om glimlachen. Duidelijk was dat dansen voor haar meer betekende dan zomaar een dansje maken.

    Onderweg naar Haulerwijk zijn we toen over het Fochteloërveen gereden. Er kwam tegenligger aan met de verlichting aan. Bep wees mij er op dat de auto LED verlichting voerde. Op mijn vraag hoe ze dat wist, vertelde ze me dat haar zoon haar dat geleerd had. Geen betere demonstratie dan dat je met 90 plus nog midden in het moderne leven staat.

    In de bewoners krant van Riemsoord heeft ze haar levensinstelling ook een plek kunnen geven. Zelf heb ik daar ook wel eens een artikel in geschreven. Een bijdrage die pas door Bep geplaatst werd als ze het eerst taalkundig gecheckt en zonodig verbeterd had. En eerlijk gezegd ze had altijd gelijk.

    Twee weken geleden heb ik Bep gebeld en toen hebben we nog een lang, diepgaand en zeer open gesprek gevoerd over haar betrokkenheid bij de cliëntenraad en haar dankbaarheid voor haar leven dat uiteindelijk veel meer up's dan down's gekend heeft.

    Ik ben blij dat ik Bep heb leren kennen en ik wens, ook namens de cliëntenraad van Riemsoord, haar brede familie sterkte toe met het verwerken van het verlies van deze bijzondere persoon.

    Vriendelijke groet,
    Albert Spaa


    Albert - Appelscha
    16 april 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.