Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Arnold Schuurbiers

10-06-195526-06-2016
   “Altijd zijn eigen weg”

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Narnoldus
    reactie 10   |   niet OK
    Narnoldus, jij was lid van het protocol samen met Merijn, Cristoffel en Pierre toen ik destijds bij de stichting kwam. Wat een plezier had je in jouw rol samen met je maten. Als de kinderen leut hadden, dan was het goed.
    En juist die beleving heeft mij destijds geïnspireerd toen ik een jaar later met Narjam, Jannus en Sanpetter het roer over mocht nemen als Prins Ed.

    ik herinner mij nog dat we samen marktkramen aan het opbouwen waren, zodat er een rommelmarkt gehouden kon worden t.b.v. de Moerstraatse jeugd. Het was warm en wat hebben we een plezier gehad die dag.

    Die herinneringen, die blijven.

    Eddy - Roosendaal
    30 juni 2016

    Deel deze pagina:

   • Beste Familie,
    reactie 9   |   niet OK
    Met droefenis heb ik kennisgenomen van het overlijden van Arnold.
    Na mijn tijd in Cafe De Bakker, heb ik nog vaak aan Arnold gedacht en kwam hij nog altijd, als zijnde een bijzonder mens, met regelmaat ter sprake.
    Ik herinner mij nog heel goed zijn schitterende creaties voor de carnavals-insignes, zijn bijzondere manier van praten met rollende rrrrren en niet te vergeten, zijn immer goede humeur.
    Voor mij blijft hij altijd een kleine GROTE man, die nooit mijn geheugen verlaten zal.
    Ik wens jullie allen veel sterkte met dit verlies!
    Hartelijke groeten,
    A.H. Haine

    Ton - Simpelveld
    30 juni 2016

    Deel deze pagina:

   • Beste Arnold,
    reactie 8   |   niet OK
    Ik leerde je kennen een maandje voor je in dienst trad bij WVS-groep. Dat is in april 2014 geweest. Arnold, jij had een werkplek nodig, waar je jezelf veilig voelde en waar je bij je leidinggevende terecht kon. Dat hebben we voor jou gevonden.
    In het begin was je onwennig, maar we konden je gerust stellen. Je ontplooide jezelf en raakte steeds meer op je gemak op de afdeling. Als er iets niet klopte in het werk, wist je de weg naar je werkleider te vinden.
    Jouw arbeidsontwikkeling groeide gestaag. Er waren zaken te regelen voor je privé, maar daar was door jouw goede inzet altijd een oplossing voor te vinden.
    Het overlijden van je moeder heeft je erg uit je evenwicht gehaald. Dat hebben we kunnen zien aan je. Maar ook dat begon je weer een plekje te geven. We spraken begin mei jl. nog op de gang met elkaar. Op een punt heb ik je toen nog gerustgesteld.
    Dan ben je plotseling heel ziek en zie ik je nooit meer terug,,,,,
    Arnold, we waren nog lang niet klaar met jouw arbeidsontwikkeling, maar ik herinner je als een fijne medewerker, die graag wilde werken en gemotiveerd was te leren.
    Ik als trajectbegeleider van arbeidsontwikkeling WVS-groep zal je missen.

    Betty - Roosendaal
    30 juni 2016

    Deel deze pagina:

   • reactie 7
    Johan en Brigitte Franken

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Johan en Brigitte - Roosendaal

    29 juni 2016

   • reactie 6
    Diny Aarssen

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Diny - Oud-Gastel

    29 juni 2016

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 5   |   niet OK
    Lieve Familie, het is niet te bevatten, in zo een korte tijd zijn er twee geliefde mensen uit jullie familie weggerukt. Jullie Moeder , schoonmoeder, oma, en nu jullie broer en oom. er valt nu een grote leegte, een stilte, dit grote verdriet , dit gemis heeft tijd nodig om een plekje te krijgen. wij leven met jullie mee. willen jullie allemaal, zeker ook Anny en Henk en hun gezin heel veel CHI toewensen, energie en kracht. hou elkaar vast in al die mooie herinneringen die jullie van en aan jullie Arnold hebben. hij leeft voort in jullie harten en gedachten.
    Met een welgemeende warme en meelevende groet van ons Tai Chi Tao Docenten en al de deelnemers binnen Sung Tao.

    Henny - Roosendaal
    29 juni 2016

    Deel deze pagina:

   • Lieve Familie
    reactie 4   |   niet OK
    Heel veel sterkte met het verlies van Arnold
    Vergeten zullen wij hem niet en zeker de vele leuke momenten die wij met Arnold gehad hebben bij de carnaval en cafe de Bakker
    Enkele weken geleden spraak ik je nog op de trap bij venpoorten ,zomaar even een praatje over vroeger en nu .
    Heel veel sterkte

    Johan en Nel de Groot

    Johan en Ne - Steenbergen
    29 juni 2016

    Deel deze pagina:

   • Anekdotes Rini
    reactie 3   |   niet OK
    Arnold
    Of beter bekend als NarNoldus, geschrokken een aantal dagen geleden over het bericht dat het niet goed met je ging, bedroefd en vol onbegrip, te horen dat je op deze jonge leeftijd overleden was.
    Vele jaren hebben we samen leutige dagen mogen vieren, enkele anekdotes:
    • Samen met een aantal leutige mensen carnaval in Moerstraten weer op de kaart gezet
    • Samen leutige dagen gekend, met als hoogtepunt verkleedbal op maandag tijdens carnaval, denk nog vaak aan volgens jouw het mooiste motto, je eerste als Narnoldus: “alles uit de kast”. Volgens mij had je die avond je teen gebroken, alle kasten moesten gesloopt worden.
    • Je koprollen door het café in de papieren snippers
    • Maar ook je koppigheid
    • Bouwen bij Jan Bartels, veel kou en plezier gehad, maar daarna soms naar Doomen om een frietje te pakken en Peer van de Velden achteruit laten praten
    • Carnavalswagen bijna afgebrand, maar door snellen optreden van Jac viel schade mee, wel zonde
    • Samen discussiëren over je onrealistische plannen voor bouwen van carnavalswagens , we zijn er altijd wel aan uit gekomen
    • Je zag er dikwijls uit als een kunstenaar zo van Montmartre in Parijs geplukt met je pet op en sigaar in je mond
    • Luisteren naar je, hoe je op je gemak kon vertellen hoe je er over dacht
    • Samen 11 jaar in protocol, met Cristoffel, Boer Pierre en ik als Prins Merijn II
    • Wat was je boos op mij, toen je hoorde dat we je Narrepak aan de Nar van Puitenlaand hadden uitgeleend, je wilde het onmiddellijk terug, maar het ligt nog steeds boven bij ons, wil je pak meenemen, of zal ik het later meebrengen?
    • Tussen Christ Schuurbiers en Jac van Geel zittend aan de bar en luisteren naar hun sterke verhalen
    • Heb ik ook nog met je samen gevoetbald? Wel bij fc Rebellen dacht ik
    Het zijn er maar een paar die zo bij me opkomen, straks zal ik nog meer herinneren, gelukkig heel veel leuke herinneringen.

    Bedankt voor alles, je bent een leutig mens.
    Helaas kan ik donderdag niet bij je afscheid aanwezig zijn, we starten dan juist met de ouderenmiddag Dorpsfeesten, een feest waarbij jij ook leuke herinneringen aan zult hebben.

    Familie Schuurbiers gecondoleerd met broer, oom, neef en oud neef Arnold, allen sterkte toegewenst in deze moeilijke dagen.

    Laatste groet namens,
    Rini en Corina van Gastel
    Jordi en Marnik

    Rini, Corina, Jordi en Marnik - Wouw
    28 juni 2016

    Deel deze pagina:

   • Narnoldus
    reactie 2   |   niet OK
    Leutige Arnold “ NARNOLDUS”

    Namens Stichting Vastenavond de Mangelpeej Moerstraten, bedankt voor je inzit, jij was een van de grondleggers die er voor gezorgd hebben dat carnaval in Moerstraten is geworden zoals het nu heden ten dagen nog gevierd wordt.
    Zo een 33 jaar geleden heb jij samen met een aantal andere mensen carnaval in Moerstraten nieuw leven ingeblazen, carnaval in Moerstraten, of wel mangelpeejenlaand, kon niet verloren gaan zoals jij luid riep.
    We hebben de koppen bij elkaar bij elkaar gestoken en samen met een aantal oud leden, het eerste jaar onder het motto: “oe kregdu’t vor mekaor” een prachtig carnaval met volledig protocol gevierd.
    Toen was je nog druk bezig met ontwerpen, bouwen, boetseren en kleur geven van de carnavalswagens, ja zelf een jaar meerijden met de Circus wagen in het Krabbegat, wat heb je toen genoten, het was een van je dromen, die in vervulling ging.
    Na 3 jaar kwam de functie van Nar vrij, je hoefde er niet lang over na te denken, je was ervoor in de wieg gelegd en de naam NarNoldus paste perfect bij je. Je moeder maakte een Narrepak voor je en later zelf nog een, want je moest er altijd perfect uitzien en ook geschminkt, groen en rood, een Nar die niet geschminkt was vond je niks.
    Vele jaren heb je insignes ontworpen, gegoten en geschilderd.
    Je was in staat de ouderen en de Kullekus aan het lachen te maken en ook de Kullekus tijdens de Kullekusmiddagen op zondag, bezig te houden met je creativiteit, hoogtepunt was het maken en schilderen van insignes, dit zullen veel kullekus, inmiddels ook een stuk ouder, zich nog zeker herinneren.
    12 Jaar heb je het volgehouden als NarNoldus en samen met Pierre, Cris en Rini een geweldig afscheid gevierd.
    Daarna bleef je als lid bij stichting altijd klaar voor raad en daad.
    Je hebt er voor gezorgd dat d’Heitrappers muziekinstrumenten hadden, de Spuit 11 die nog steeds rijdt, wel een beetje gehavend (sorry hiervoor Arnold), was ook jouw idee en heb je samen met enkele leden uit België gehaald.
    Wat was je altijd trots op en genoot je van het carnavalsgebeuren in Mangelpeejenlaand en wat hebben we samen vele leutige dagen beleefd, helaas kon je door omstandigheden de laatste jaren niet meer persoonlijk aanwezig zijn, maar je leefde altijd mee, door een telefoontje te plegen naar Cris of Rini of te informeren via broer Leon.

    Arnold, nogmaals bedankt voor de leutige tijd, we zullen je nooit vergeten, rust zacht.
    Familie Schuurbiers heel veel sterkte toegewenst

    Leden en oud leden Stichting Vastenavond de Mangelpeej Moerstraten

    Stichting Vastenavond de Mangelpeej Moerstraten - Moerstraten
    28 juni 2016

    Deel deze pagina:

   • reactie 1
    Joleen De Weert

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Joleen - Moerstraten

    28 juni 2016

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie