Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Arie Goote

23-12-194521-02-2021
   Route Arie Goote
   Dinsdag 2 maart is er voor u de mogelijkheid om Arie Goote een laatste groet te brengen.
   Dit kan op één van de drie ondergenoemde plaatsen.

   Ca 12.15 uur vertrekt de stoet vanaf Afscheidshuis Bloemendaal, Bergweg 60, Brederodelaan
   Ca.12.25 uur langs ingang HC Bloemendaal, Zomerzorgerlaan
   Ca.12.35 uur langs Bordes Gemeentehuis Bloemendaal, Bloemendaalseweg 158 te Overveen

   Vanaf 13.30 uur is het afscheid online te volgen via livestream
   www.liveuitzendingen.nl | inlogcode: 846AF9C7

   Uiteraard vragen wij u op de route de verplichte 1,5 meter in acht te houden.
   Zo zorgen we goed voor elkaars veiligheid en maken we het mogelijk.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • reactie 87
    Kim

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Kim - Haarlem

    20 april 2021

   • Dag Arie
    reactie 86   |   niet OK
    L.O. Nelemans, kunsthistoricus
    Koningslaan 111
    3583GV UTRECHT
    The Netherlands
    +3130-251178
    06 42124174
    Ottonel@ziggo.nl

    Utrecht, 15-3-2021

    Lieve IJkie,

    In de familieberichten van het NRC Handelsblad trof ik met grote schrik het overlijdensbericht van Arie. Dat was schrikken. Een van die mensen, waar ik weliswaar niet intensief mee optrok, maar die wel een onuitwisbare indruk op mij heeft gemaakt. Hij behoort tot die mensen die een tijdje deel uitmaken van het leven en de de bijbehorende entourage. Flamboyant is de term die daar het best bij past. Op een gegeven moment scheiden de wegen en kom je elkaar plotseling weer eens tegen. In dit geval indirect door onze gezamenlijke periode als lid van de klachtencommissie van de ANT. Een bijzondere tijd waar ik best wel wat heb opgestoken en aardige mensen heb ontmoet. Heel af en toe denk ik er nog wel eens aan, de tandheelkunde is sinds mijn studie kunstgeschiedenis wel heel erg ver weg,
    Bizar dat het dan ineens weer terug is door zo’n naar bericht. In de aanhef staat zijn grote lach vermeld, die lach vergeet je nooit en is dan ook het eerste wat bij mij op komt als ik aan Arie denk.
    Ik wens je veel sterkte, want dor het plotselinge karakter van het overlijden zal het wel zijn aangekomen,


    Otto Nelemans

    L.O. - Utrecht
    16 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 85
    Dick

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Dick - Heemstede

    10 maart 2021

   • Arie
    reactie 84   |   niet OK
    Voor het afscheid van Arie sprak Peter Wakkie bijgaande tekst uit namens de hele commissie van het bestuur.

    “Arie

    Lieve Marijke, Jochien, Martijn, Fabiënne en verdere familie en vrienden van Arie.

    Arie was een geweldig kleurrijk mens, humor en vreugde spreidde hij rond zich. Altijd met een lach.

    Wij, dat wil zeggen, de hier aanwezige Dirk-Jan, Menno, Maarten, Ties en ik zelf kennen Arie heel goed.

    In 1968-1969 vormden wij met Arie en de helaas ook overleden Bert het bestuur van onze Sociëteit, die Kroegcommissie werd genoemd. Nu zullen velen denken: ik wil ook wel een jaar in de kroeg zitten, maar dit hield bepaald meer in. De kroeg staat aan het Janskerkhof en telde toen 900 leden, het grootste horecabedrijf in de provincie Utrecht. Daar zaten wij met 7 man min of meer dag en nacht.

    Arie had de functie van Bibliothecaris. De Sociëteit had/heeft een waardevolle collectie boeken en manuscripten en Arie moest zich daarover ontfermen. Hij las die boeken niet – dat deed niemand meer – maar hij bekommerde zich wel om de huisvesting van die boeken en manuscripten. Die huisvesting moest allure hebben, de verhoudingen moesten kloppen. Ook in overdrachtelijke zin was dit een belangrijke eigenschap van Arie, het zoeken naar evenwicht, het vinden van de juiste verhoudingen. Daar maakte hij zich sterk voor in de commissie waar de emoties soms hoog konden oplopen.

    Arie had daardoor natuurlijk gezag. Als Arie ergens mee instemde, wist je dat het plan goed was, hij had een feilloze intuïtie voor wat redelijk, praktisch en haalbaar was. Arie vervulde zijn rol binnen de commissie met verve, zoals Dirk-Jan hem omschreef: “Als een natural.”

    Arie had ook een grote aaibaarheidsfactor: als hij de orde handhaafde en een eerstejaarslid van de Sociëteit bestraffend toesprak, was hij daarna onmiddellijk degene die met de betrokkene een biertje ging drinken. Het woord “Pub” was overigens een favoriet woord in zijn vocabulaire.

    Arie ontpopte zich niet alleen als een getalenteerd horecabaas, hij was ook een ondernemer pur sang. Wij reden als commissie in de grootste Cadillac van Nederland. Die had Arie gekocht voor Nlg. 400. De voorbank was gescheiden van de achterbank met een glasplaat zodat de chauffeur ongestoord kon rijden zonder zich te bekommeren wat zich achter in de auto afspeelde. Nadat de Cadillac geheel van binnen was gesloopt, verkocht Arie die voor Nlg. 1.000 en kocht vervolgens een andere Cadillac weer voor Nlg. 400. Hij zei wel eens: Je moet op de kleine dingen letten, die doen ertoe, de rest is bijzaak.

    Arie was ook zorgzaam, zoals jullie allen weten. Soms iets te zorgzaam. Toen een van ons in de trein van Harwich naar Londen het treininterieur een extreme make-over had gegeven, werkte Arie de restanten vakkundig weg door die door het open raam van de coupé langs het spoor te deponeren.
    Arie was iemand die uitblonk in gemakkelijk contact leggen en communiceren. Zowel in ons commissiejaar en daarna; hij was altijd goedlachs en bereid dingen te regelen.

    Arie speelde geen spelletjes.

    Marijke, Jochien, Martijn, Fabiënne, veel sterkte. Jullie kunnen trots zijn op zo’n echtgenoot, vader, schoonvader en opa.

    Arie, vaarwel. Rust in vrede.”


    Namens Dirk-Jan, Menno, Maarten, Ties en Peter: veel sterkte.

    Peter - Amsterdam
    9 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • Altijd in voor gezelligheid en een glaasje
    reactie 83   |   niet OK

    Ik ken Arie nog niet zo lang ( maart 2018)
    Toen werd ik lid van de VDB ( Vrijzinnig Democratisch Bloemendaal )
    Arie was zo’n prettig gezelschap , altijd opgewekt, gezellig en met rake uitspraken over alles en iedereen
    Het was een genoegen met hem aan tafel te zitten, of het nou voor een vergadering, borrel of etentje was.
    Ik zal hem missen !!!


    Marina - Aerdenhout
    9 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 82   |   niet OK
    ARIE
    Hij was er zomaar, plotseling, laatste jaar de Munnik. Eindexamenklas voor degenen die dat in herhaling deden en/of na een lange aanloop. We konden het meteen goed vinden en nadat we beiden voor het eindexamen geslaagd waren met Aries vriend Luuk Houten meteen in een kevertje naar de Adriatische kust in de buurt van Venetië. Beetje getapte boys gaan uithangen dachten we, maar er was daar verder bijna niemand te bekennen.
    Dan maar rechten gaan studeren en lid worden van het USC. Buiten de PhRM je het heertje (kale koppen) voelen, binnen werden je de oren gewassen. Samen in dezelfde jaarclub Pisskiss.
    Vooral in de eerste jaren ben ik heel veel met Arie omgegaan, we zagen elkaar bijna dagelijks. Ook al omdat we in hetzelfde hockeyelftal speelden, beetje als de waterdragers voor de vedetten van Heren XVII.
    Bovendien koos hij dat leuke meisje Marijke Peters als vriendinnetje uit – niet toevallig, want ze woonde tegenover het einde van mijn Parkstraat, zo konden we ook nog eens naar elkaar zwaaien.
    Arie was van alle markten thuis, loyaal en vol energie, ambitie en ideeën. Zelf de mouwen opstropen. En heel makkelijk in het sluiten van grote of kleine vriendschappen. Als we ergens samen naar toe gingen dan kende hij daar al veel mensen of kende hij er velen binnen een half uur. Deed ik wat langer over of helemaal niet. Ach ja.
    De kroegcommissie was hem op het lijf geschreven, hoewel bibliothecaris?
    De opsomming op de uitvaart van alle functies die Arie heeft vervuld deed me even naar adem happen, maar verbaasde mij niets. Ook niet zijn rol als vader, schoonvader en opa.
    Na die eerste jonge jaren zagen we elkaar langzamerhand veel minder, zo gaat dat. Af en toe nog op het hockeyveld en de laatste jaren ook weer Pisskiss. Hadden we meteen weer lol.
    Gonnie en ik mochten ARIE zeer.
    Marijke, we wensen je het allerbeste.
    Ad Boogaard

    G.A. - BLOKKER
    8 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • Arie R.I.P.
    reactie 81   |   niet OK
    Lieve IJ,
    Ongeloof en verdriet waren mijn deel toen ik hoorde van het heengaan van Arie. Ik condoleer je van harte. Jou kende ik al uit het Oosten toen ik aankwam (1970), maar Arie leerde ik pas kennen in de kennismakingstijd; toen een nieuw fenomeen n.a.v.. het afschaffen van de groentijd. Hij had daar moeite mee en kwam nog bijna iedere avond op PHRM om ouderwets met zijn pul te klepperen en nuldejaars mee te slepen naar een afgelegen tafeltje om hem te testen. Zo kwam ook ik bij hem terecht. Als pas afgezwaaid dienstplichtig pelotonscommandant kon ik wel tegen een stootje. Letterlijk noch figuurlijk lukte het hem mij onder tafel te krijgen. Zo werden wij vrienden en later, toen bleek dat ik jou kende, hele goede vrienden.
    Wat volgde was skiën in de Franse Alpen, draaien met Whist, golfen op De Pan en veel kleine biertjes op de kroeg. Onze huizen waren erkend "bevriend". Dat betekende over en weer veel borrelen en eten. Daar moet nog een foto van zijn met de tekst: "Wij rammen effe 25". Van studeren kwam niet veel. Cappie en ik staken ergens in1976 de koppen bij elkaar en legden het resultaat aan Arie voor met vraag daaraan me te doen. Een strak schema van vaste studie-uren op het Molengraaff-instituut. Draconische maatregelen bij verzuim. Cap en ik waren best wel een beetje trots op het resultaat. In 1977 studeerden wij gedrieën af en gaven een grote borrel op de kroeg. Eind goed al goed.
    En dan nu veel te voeg heengegaan. Ik wens jou en je kinderen veel wijsheid en rust in de tijden die komen gaan.
    Liefs,
    Wiet van Utenhove

    Louis Ph.J. - 2585 JR Den Haag
    8 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • Herinneringen aan Arie Goote
    reactie 80   |   niet OK

    Lieve Marijke, Jochien, Martijn en Fabiënne,

    Arie ken ik al meer dan 10 jaar via de Lions en ik heb met hem een fijne vriendschap opgebouwd. Bij de Lions zagen en spraken we elkaar heel veel en deden aan het einde van de avond als iedereen weg was meestal als laatsten het licht uit.

    Eén van de mooie herinneringen was tijdens de Jumelage in Woudsend met Lionsclub Kreefeld. Jullie zaten bij ons aan boord en Arie verzorgde met passie de catering en dan voornamelijk de natte. Ondanks het matige weer en de harde wind waren onze Duitse vrienden laaiend enthousiast. Met Arie was het altijd lachen.

    Naast de avonden bij de Lions hadden we ook veel contact over de hockey.
    In dezelfde periode dat Arie het clubhuis van HSB aan het bouwen was, was ik bezig met het clubhuis van Rood-Wit. Arie was iemand die duidelijk een mening had en daar dan ook voor uit kwam. Tijdens onze gesprekken zaten we vaak op één lijn en we deelden dezelfde humor.

    Een dierbare herinnering is de foto die tijdens ons 25 jarig huwelijksfeest is gemaakt samen met Han en Willem. Het nieuws dat wij in de toekomst niet meer samen met Arie van al deze fijne momenten zullen kunnen genieten kwam ook voor mij als een grote schok.

    Wij hopen dat alle mooi herinneringen jullie kunnen steunen bij het verwerken van dit grote verlies. Ook ik zal Arie erg missen en koester de fijne herinneringen.

    Veel liefs, Catherine en Frits van Boetzelaer


    Frits - Haarlem
    7 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • Kleurrijke Arie
    reactie 79   |   niet OK
    Lieve Marijke, wat was het fijn voor Katy en mij om er bij geweest te zijn afgelopen dinsdag. Alle verhalen zorgden voor een verdere typering van kleurrijke Arie. Altijd uitdrukkelijk aanwezig, soms mopperend, maar wat mij betreft steeds gezellig. Als we elkaar op de Kegel tegenkwamen begroette hij mij steevast met: Hé, Temeier! Dat zei hij volgens hem ook wel tegen mijn zusje Annemarie in Utrecht.
    En wij zijn hem eeuwig dank verschuldigd voor zijn kordate verkeersvisie als wethouder: geen stoplichten maar rotondes, aangevuld met verkeersdrempels en afslagverboden. Hij heeft voor (bijna) verkeersrust gezorgd in onze buurt.
    Veel liefs en sterkte voor jullie allen, wij denken aan hem en zullen hem missen,
    Jan Willem Termijtelen

    jan willem - Overveen
    6 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 78
    Henk

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Henk - Bennebroek

    5 maart 2021

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.