Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Annemarie van der Krogt-Smits

06-09-194225-04-2020
   Laat haar, haar eigen gang maar gaan...


   Annemarie van der Krogt-Smits

   Geboren op 6 september 1942 in Rijswijk. Ze was de 3e in het gezin van Hennie en Huib Smits na haar broer Bert en zus Ellis. Het gezin verhuisde naar de Beestenmarkt 33 te Delft alwaar haar broertje Jan geboren is. Annemarie heeft in haar jeugd nooit mogelijkheden gehad te kunnen studeren. Ze moest werken, het huishouden doen en voor haar 11 jaar jongere broertje zorgen. Met haar grote bruine ogen kon ze toen al spreken en kreeg ze veel voor elkaar.

   Ze leerde Gerard kennen met wie ze na haar trouwen naar Gouda verhuisde. Ze gingen in de pastorie van de Oud-Katholieke kerk aan de Hoge Gouwe wonen waar Annemarie ook voor pastoor Blom zorgde. Ze verhuisden naar de Willem de Zwijgersingel waar in 1963 Jozet geboren is en in 1966 Marcel. In 1970 verhuisden ze naar de Bloemendaalseweg 77. Dit adres werd een waar toevluchtsoord voor menig mens en dier, waar veel werd gelachen en gehuild.

   Annemarie heeft de avondmavo gehaald en een drogisterij opleiding gevolgd. Na haar scheiding van Gerard had Annemarie verschillende baantjes om wat bij te verdienen. Ze ging ook als gastvrouw de bar van een bridgeclub beheren waar ze uiteindelijk Carel leerde kennen. Ze is bij hem ingetrokken op de Egelantierlaan in Gouda. Annemarie is ‘stiekem’ met Carel getrouwd en kreeg er door dit huwelijk 2 kinderen bij; Melanie en Robert waar ze heel blij van werd. Ze had altijd al 4 kinderen willen hebben.

   Ze heeft zich het bridgen eigen gemaakt en heeft daar tot op 't laatst veel plezier aan beleefd. Annemarie hield veel van spelletjes doen, probeerde iedereen daarvoor te porren, en wilde ook erg graag winnen. Dat winnen hoefde overigens niet persé op een eerlijke manier... Ze hechtte ook veel waarde aan tradities zoals de viering van Kerstavond, Sinterklaas en de jaarlijkse Paasbrunch. Ze vond het fijn haar dierbaren om zich heen te hebben.

   Annemarie was oma van 6 kleinkinderen, waar ze bijzonder gek op was. Ze ervoer veel verdriet van het verlies van Dennis; oudste zoon van Marcel.

   Met Carel is ze verhuisd naar de Groenhovenweg alwaar hij is overleden. Na dit grote verlies is Annemarie naar de Vlietpolderstraat verhuisd en had zich voorgenomen dat er geen overhemd meer in zou komen. Met al haar kleinkinderen heeft Annemarie een reis gemaakt. Elk kind mocht zelf kiezen waar naar toe. Daan en Celestine moesten samen kiezen en heeft ze tegelijk meegenomen. Tim is met oma en het kleinkind van onderbuurvrouw Kokkie en zij zelf op reis geweest.

   Op de Vlietpolderstraat heeft ze Corrie leren kennen; haar naaste buurvrouw waar ze dagelijks mee omging en heel veel mee samen deed. Het leek af en toe net een getrouwd stel. De afgelopen paar jaar ging het achteruit met Annemarie haar gezondheid; ze verloor in korte tijd Corrie gevolgd door haar zus Ellis en niet lang daarna overleed haar zwager Martin ook nog.

   Annemarie was zelf ook ziek, ze had kanker bovenin haar slokdarm. Ondanks haar verzwakte gestel heeft ze dit met bestralingen zo goed als overwonnen; ze wilde niet opgeven en heeft daardoor ook nog haar achterkleinzoon Loek leren kennen.

   Deze week zou ze weer een paar keer naar Leiden gaan voor onderzoeken en het maken van vervolgplannen. Zover heeft het helaas niet mogen komen. Zaterdagochtend 25 april is er geheel onverwachts, kort ervoor heeft ze nog gebeld met haar schoonzus Maja, een einde gekomen aan haar leven. Het leven van een prachtig mens...