Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Albert Veldkamp

27-09-192528-02-2021
   Dit is een kennisgeving om u op de hoogte te brengen van het verlies van onze lieve vader, schoonvader, opa en overgrootopa Albert Veldkamp. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Kapitein van de zee, en fijne man om mee om te gaan.
    reactie 32   |   niet OK

    Hier heb ik jullie vader ontmoet in 1983 één van zijn expeditiereizen naar de Noordpool.Het was mij een groot genoegen hem mee te maken als een zeer deskundig kapitein van de Plancius. Een man die buiten zijn werk een goed karakter had om met mensen om te gaan, vooral als er storm op komst was, windkracht 10 meer dan 40 graden slagzij in geruste woorden zei, het komt wel voor mekaar. Jammer dat hij er niet meer is , ik vond het altijd een fijne man. Veel sterkte met dit verlies,ik denk nog steeds aan hem.


    emiel - Hulst
    23 januari 2022

    Deel deze pagina:

   • Alles wat een kapitein onderscheidt van een KAPITEIN
    reactie 31   |   niet OK
    Ik las de necrologie over uw vader in Elsevier. Het trok mijn aandacht omdat wij vorig jaar op Antarctica waren, o.a. in Wilhelmina Baai waar de laatste overblijfselen van de walvisvaart nog tastbaar zijn. We waren eerder ook al op Spitsbergen. Mijn broer voer in de jaren 80 als kok en scheepsmaat mee op de Plancius, Hij appte mij over uw vader “Een van de laatste echte walvisvaarders! Aardige, rustige, vertrouwenwekkende man. Alles wat een kapitein onderscheidt van een KAPITEIN”.
    Ik wens u sterkte!
    Met vriendelijke groet,
    Hetty Prins - Vught

    Hetty - VUGHT - Nederland
    27 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 30
    Philip & Jani

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Philip & Jani - Vlissingen

    22 maart 2021

   • reactie 29
    Ingrid

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Ingrid - Middelburg

    14 maart 2021

   • reactie 28
    Hans

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Hans - Haarlem

    13 maart 2021

   • Wij gedenken hem
    reactie 27   |   niet OK
    Februari, de 28 jl is mijn oom Albert Veldkamp overleden.
    Eerlijk gezegd kwam dit, ondanks zijn leeftijd, als een mokerslag bij heldere hemel. Vanuit de familie nl kreeg ik wel te horen dat Albert in goede gezondheid was, mede door de hoeveelheid levertraan die Albert had genoten toe hij nog op de walvisvaart zat. Iets wat je je nu niet meer voor kan stellen, maar toen normaal was.
    Bij Albert en Nini stond het huis vol met relikwieën uit zijn varend bestaan: potvis tanden, een klassiek sextant (Freiberger?) munten, opgeduikt glaswerk, een scheepsmodel van een botter, pinguïns uit potvis tanden en vele land- zee kaarten .....kortom je waande je er in een vreemde wereld, die je aantrok en uitdaagde. Daar kwam bij dat Albert als geen ander kon vertellen! Zo zeilde ik dus mee met Nini en Albert van IJmuiden naar Zeeland, ging op vele bezoeken naar de TS Eendracht, optredens van het Schelde Loodsenkoor, de Marine Kazerne Amsterdam voor een lezing over de Kaap Hoorn Vaarders, en verschillende malen naar de sociëteit te Vlissingen. Fantastisch vond ik dat..!!
    Afgelopen maandag was het dan zo ver. De familie moest afscheid nemen van een bijzonder markante, kleurrijke man, kundig en vooral humoristisch. Het was een mooi en waardig afscheid. Leidende draad waren de personages van NU, STRAKS en TOEN, mooi verteld door Danielle.
    Oom Albert...rust zacht, maak je laatste reis en vertel ons er laten maar eens over.
    Rolling home, rolling home....rolling home across te sea
    Familie en vrienden: veel stekte met dit verlies.
    (Robert Lieuwen, neef van Nini en Albert, zoon van Piet Lieuwen)

    Robert - Bussum
    13 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • Dierbare herinneringen
    reactie 26   |   niet OK
    Beste Danielle, Gerard en Cora,
    Bij dezen onze welgemeende condoleances voor het overlijden van Oom Albert. Wat hebben we veel mooie herinneringen aan de vele vakanties en weekend trip met jullie familie met Albert als sturend middelpunt. En wat een mooi leven heeft hij gehad! We wensen jullie veel sterkte.

    Maarten en Marlies

    Maarten - Almere
    11 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • Herinneringen aan Albert
    reactie 25   |   niet OK
    Beste Daniella, Gerard en Cora,

    Allereerst mijn deelneming bij het overlijden van jullie vader Albert. Jullie hebben hem een prachtig afscheid gegeven, ik heb er thuis naar gekeken. De zeemansliederen vond ik ontroerend en heel mooi.
    Wat is hij een actieve man geweest, meestal samen met Nini!
    Mijn eerste ontmoeting met hem en Nini was in Tiel, 1985, toen Ferdi mij ging voorstellen aan zijn familie, ten huize van Eke. Dat was een gezellige middag.
    We zagen elkaar niet zoveel, de broers waren heel verschillend, maar tijdens de ziekte en het toch nog plotseling overlijden van Ferdi zag ik opeens de sterke band die er toch was.
    In 2017 zag ik Albert voor het laatst. Mijn zus Lideke en ik waren met een cruise in Zeeland en legden ook aan in Vlissingen. Ik organiseerde een ontmoeting en Albert stond ons op de kade op te wachten, heel hartelijk. Hij reed ons rond in Vlissingen, daarna liepen we over de Boulevard en daarna gingen we naar Nini in het verpleeghuis, waar tot mijn verrassing ook Daniella en Marco waren.
    Ik denk dat jullie dankbaar zijn dat hij geen ziekbed heeft gehad en dat hij enkele uren voor zijn plotselinge dood nog op de Boulevard was. Dat was zijn geliefde stek!
    Veel sterkte en een hartelijke groet,
    Ton

    ton - bilthoven
    10 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 24
    Jan

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Jan - Amstelveen

    9 maart 2021

   • reactie 23
    S

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    S - vliingen

    8 maart 2021

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.